- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (25.06.2016, 12:55)
- Departamentul Economic
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Medic antreprenor: "Pacienţii vin la privat nu pentru doctori, ci pentru asistentele medicale"
Medicul antreprenor Ovidiu Palea a finalizat construcţia unui spital de 2.000 mp în centrul Capitalei, în urma unei investiţii de aproape 37 de milioane de lei, din care aproape 22 de milioane de lei bani europeni.
Urmărește
2859 afișări
Medic antreprenor: "Pacienţii vin la privat nu pentru doctori, ci pentru asistentele medicale"
ProVita, care reuneşte acum două clinici şi un spital care aşteaptă o singură autorizaţie pentru a începe să funcţioneze, a avut anul trecut o cifră de afaceri de două milioane de euro iar în 2016, în funcţie de momentul în care spitalul va începe să funcţioneze, încasările acestui an s-ar putea plasa la 3-4 milioane de euro.
"Nu cred pe nimeni care spune că face bani corecţi investind 100% personal. Toate costurile sunt mari, ca peste hotare - la echipamente, construcţii, iar medicii buni câştigă mult. Spitalul acesta fără finanţare europeană nu era viabil", afirmă Ovidiu Palea, director general al ProVita şi fondatorul afacerii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
FBI crede că atacatorul din New Orleans a acţionat singur
-
Ciolacu: Aderarea completă la Schengen va impulsiona economia României
-
Republica Moldova schimbă moneda de referinţă de la dolar la euro. Maia Sandu: „Un simbol al integrării noastre economice în Uniunea Europeană”
Aşa cum este gândit spitalul, ar urma să devină profitabil în cinci-şase ani, iar activitatea se va extinde pas cu pas.
"Vom deschide prima sală de operaţie şi un etaj, vedem cum merge, apoi mai deschidem o sală, alt etaj. Nu am forţa financiară să angajez din start asistente pentru toate saloanele". Palea este adept al sistemului de lucru american, foarte focusat pe costuri, şi preferă să plătească suplimentar personalul, la oră, dacă stă peste program, decât să angajeze oameni care nu sunt ocupaţi tot timpul. Spitalul de 2.000 mp va avea, la grad maxim de ocupare, 60 de asistente şi recrutarea lor este, spune Palea, cea mai mare dificultate.
"Pacienţii vin la privat nu pentru doctori, ci pentru asistentele medicale, doctorul şi la privat vede pacientul o jumătate de oră pe zi, după operaţie, iar asistentele rămân cu pacientul permanent. Or dacă tu ai o asistentă la 40 de paturi noaptea, sau o asistentă la 20 de paturi la terapie intensivă, ea nu are cum să se ocupe corespunzător de toţi pacienţii. Trebuie să-şi schimbe mănuşile de la pacient la pacient, pentru a preveni infecţiile. Când să facă acest lucru? Infecţiile nu au legătură cu dezinfectanţii, ci cu protocoale, iar când noi nu avem cadre medicale suficiente, cum să facem faţă?", spune medicul.
Pe piaţa serviciilor medicale private, estimată la 600 de milioane de euro anual, 25 de spitale private au fost deschise cu investiţii de peste 300 de milioane de euro; 11 dintre ele sunt în Bucureşti.
ProVita - Diagnostic şi Tratament este singura clinică din ţară specializată în chirurgia minim invazivă a coloanei vertebrale şi în Terapia Durerii (tratamentul bolilor care au ca simptom pregnant durerea cronică sau subacută şi care afectează sever calitatea vieţii). Pacienţii sunt trataţi prin crearea unei echipe de medici specialişti, sub coordonarea unui manager de caz, care are imaginea de ansamblu asupra starii de sănătate şi poate alege cea mai bună metodă de tratament.
Citeşte şi: Doi medici avertizează: Folosirea smartphone-ului în întuneric poate provoca orbire parţială
Citeşte şi: Ce şi cât trebuie să mâncăm pentru a fi sănătoşi
Citeşte şi: Ce sucuri ne ajută în timpul caniculei
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: În „România Educată” până la prostire a lui Klaus Iohannis, copilul tău e victimă. Școala la stat l-a învățat să nu știe nimic
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Din ce în ce mai mulți ruși se înrolează de partea Ucrainei. Cum poate influența asta soarta războiului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Care este cel mai nesănătos aliment din lume, pe care foarte mulţi români îl mănâncă în fiecare zi fără să ştie
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Cea mai frumoasă fotbalistă din lume, imagini incendiare în costum de baie, de Revelion
PROSPORT.RO
Bursucu a făcut primele declarații după demisia de la Kanal D. Ce a răspuns postul turcilor când a văzut anunțul
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe